nieuws
Categorie Blog
28 juni, 2017

Parkdag 2017: zonnig en succesvol verlopen

 

Waar de maximumtemperatuur op een gemiddelde 18 juni in Utrecht een graad of 20 is, tikt het kwik op zondag 18 juni 2017 de 28 graden Celsius aan. Gevoelstemperatuur in het Griftpark: 32 graden. Gevoelstemperatuur met een ijsje van Roberto Gelato: bijzonder aangenaam. Gevoelstemperatuur in één van de kano’s die homostudentenvereniging Anteros heeft geregeld: ook verrekte goed te doen. De Parkdag van het Midzomergracht Festival heeft bijzonder veel te bieden en de zon krijgt hierbij een eervolle vermelding.

Hitte van de zon, warmte van de mensen
In de vele marktkramen en partytenten die het festivalterrein vorm geven, zoeken de meewerkende verenigingen en festivalbezoekers verkoeling in de schaduw. De hitte van de zon komt er alsnog wel, maar de warmte komt van de enthousiaste mensen die er met elkaar kennis, ideeën, gerechten en (com)passie delen.

Bijvoorbeeld Utrechtse ‘roze’ eetcirkel ‘Wat schaft de PoOt’. Iedere maand schuiven deelnemers ergens in Utrecht aan tafel voor een lekkere maaltijd. Een van de bezoekers van de Parkdag is erg gecharmeerd van dit concept en de gulheid van de deelnemers. Wil (62): “We wilden even in de schaduw zitten en wat drinken. Toen ik de heerlijke wraps en biologische appelsap wilde afrekenen, hoefden we niets te betalen! Verrassend, dat mensen bereid zijn om iets klaar te maken zonder commercieel belang”.

Laagdrempelig en professioneel
Die harmonie is tekenend voor het festival en zeker voor dit relatief nieuwe MZG-evenement Parkdag. Het professionaliseerde de afgelopen edities wel. Drie jaar terug kon je op de Parkdag bijvoorbeeld nog geen tapbieren kopen, terwijl sindsdien tapwagens geleverd worden door Gaycafés Bodytalk en Café Kalff. De razend populaire paaldansworkshops zijn ook gesponsord door Bodytalk. Een bezoeker: “Wat leuk dat er ook een jongen aan meedoet!” En Pedro vouwt zijn gespierde lijf inderdaad nog een keer om de paal.

Photo props en polaroids
Maar de kleinschaligheid en benaderbaarheid blijft. Even later zien we Pedro bijvoorbeeld bij de ‘photo booth’, waar je tegen een vrijwillige vergoeding voor een goed doel met hem of de schitterende drag queen Roxy Diamond op de foto kunt. Met ‘photo props’ kun je je zo hysterisch uitdossen als je zelf wilt. De polaroid is een mooi aandenken én anders wel een papiertje om jezelf of iemand anders koelte mee toe te wapperen.

Ook andere artiesten komen op aanraak-afstand. Zo loopt filmproducent Martijn Krediet zelf het festivalterrein over, om mensen te enthousiasmeren voor zijn korte film ‘Scar Tissue’ (2017). En theaterman Mondo Leone maakt na zijn show gewoon een praatje met zijn fans.

Rock & rugby
Het gaat er hard aan toe bij de derby tussen de Rotterdamse rockchick Emmy Eve en de rugbyers van de Amsterdam Lowlanders. De eerste blaast decibels over het terrein en de laatsten pegelen hun rugbyballen tussen opblaasbare doelpalen. Iemand merkt op: “Ik ben blij dat ik het niet tegen hen hoef op te nemen.” Samen met de werkgroep sport coördineert het ROC het sportgedeelte van Parkdag. Wederom een teken van groeiende samenwerking tussen uiteenlopende mensen en organisaties met het roze hart op de juiste plaats.


Delen
Afbeelding

Corporate identity by Skochi Design | Webdevelopment by Ragfijn Webservice Powered by AccesSite CMS © 2017