nieuws
Categorie Nieuws
5 januari, 2017

Oudegracht decor van Canal Pride Utrecht

"Trots door Utrecht" is de subtitel van de Utrechtse Canal Pride. Het Midzomergracht Festival is ook trots op de initiatiefnemers en omarmt de eerste Utrechtse Canal Pride van harte.

 

Met de parade tijdens het openingsweekend van het Midzomergracht Festival, willen de organisatoren meer focus leggen op de boodschap van het feest (acceptatie van LHBT-gemeenschap) dan op het feest zelf.

 

Zichtbaarheid van onze trots
Robbert Kalff, eigenaar van Café Kalff in de Utrechtse binnenstad en initiatiefnemer van het evenement: ‘We hebben, als stichting Utrecht Canal Pride, als belangrijkste doel om de verscheidenheid van alle LHBT organisaties, groot én klein, uit Utrecht en Nederland, een podium te geven. En waar kan dat beter dan op de Oudegracht? Er is geen stad in Nederland waar zo’n prachtige gracht door het centrum loopt als Utrecht... Met de botenparade willen we LHBT’ers laten zien dat ze trots mogen zijn op wíe zij zijn en van wie zij houden. UCP wordt een feest, maar het gaat ook vooral om het zichtbaar maken van die trots aan alle Utrechters en bezoekers’. 

 

‘Door samenwerking met lokale ondernemers en het open karakter van de botenparade willen we de verbinding aan gaan met de Utrechtse bevolking en alle bezoekers van de parade. UCP is niet alleen trots op de LHBT gemeenschap, maar ook op de stad als geheel en dat vieren we samen!’ Kalff verwacht zo’n 15.000 man tijdens het evenement op zaterdag 17 juni. ‘Het college van B&W heeft steun toegezegd en ook veel lokale middenstanders staan erachter.’

 

Canal Pride in openingsweekend Midzomergracht Festival
Leon Bex, voorzitter Midzomergracht Festival, is ook enthousiast: ‘De boodschap van de Utrechtse Canal Pride sluit mooi aan bij de doelstelling van het Midzomergracht Festival: verhogen van de acceptatie en zichtbaarheid van de LHBT gemeenschap en contact maken met het grote publiek. We omarmen het initiatief dan ook van harte en zijn op de achtergrond in gesprek met het bestuur van UCP om elkaar te helpen waar mogelijk. Het openingsweekend (16-18 juni) van het Midzomergracht Festival wordt een knaller met op vrijdag het openingsfeest op het Stadhuisplein, zaterdag de Canal Pride in de binnenstad en zondag de Parkdag in het Griftpark. Een weekend om vrij te houden in je agenda!’

 

Hoe meld je je aan?
Tot 31 januari 2017 kun je je organisatie of vereniging aanmelden via de website. Met je waterfiets of luxe sloep, een gemotoriseerd vlot of juist een groot feest ponton: je bent welkom om je vol trots te laten zien op de Utrechtse grachten. Alle aanmeldingen worden ingedeeld in een aantal categorieën, variërend van 300 tot 700 euro per inschrijving.

Inmiddels zijn er duizenden mensen geïnteresseerd in het evenement en zijn er al veel aanmeldingen binnen, vaak van groepen buiten Utrecht. Dus wees er snel bij!

 

 


Delen
Afbeelding

Corporate identity by Skochi Design | Webdevelopment by Ragfijn Webservice Powered by AccesSite CMS © 2017