nieuws
Categorie Nieuws
18 juni, 2016

De genomineerden voor de ABK-prijs zijn bekend

Burgemeester Jan van Zanen gaat tijdens de Parkdag op 26 juni om 17.00 uur de naar oud-burgemeester Annie Brouwer-Korf vernoemde prijs van € 5.000 uitreiken.

 

Dit zijn de genomineerde projecten:

  1. Robbert Kalff/Stichting t.b.v. UCPP: voor de zichtbaarheid en het vertonen van de diversiteit binnen de Utrechtse Roze organisaties is de Utrecht Canal Pride Parade een mooie kans. Veel draagvlak in de gemeente. Midzomergracht in vol ornaat op onze mooie grachten.
  2. Studentenvereniging Anteros : interessante lezingen over LHBT-onderwerpen. We merken dat hier steeds meer behoefte aan is in Utrecht. Er wordt verbinding gemaakt met het grotere publiek door de samenwerking te zoeken met de universiteiten en andere instanties.
  3. Cocktail: LHBT asielzoekers veilig en weerbaar. Duidelijk en mooi opgezet plan met een haalbare social impact voor zowel de L, H, B en T. Actueler dan ooit maar er is weinig aandacht voor vanuit officiële instanties.
  4. Theater AanZ: theater voor Utrechtse leerlingen met preventief karakter waar veel jongeren in de toekomst profijt van zullen hebben. Veel docenten in het VO en het MBO zijn handelingsverlegen en zijn niet voldoende in staat om moeilijke onderwerpen aan de orde te stellen.

De juryleden zijn: ·

  • Petra Luiken - voormalig voorzitter van PANN/thans werkzaam bij COC Nederland ·
  • Judith Schuyf - winnaar ABK-prijs in 2008  
  • Kees van de Berg - voormalig LHBT-beleidsmedewerker van de gemeente Utrecht

 

De voorzitter van MZG, Leon Bex, heeft in plaats van een jurylid gestemd over de inzendingen waarbij sprake zou kunnen zijn van eventuele partijdigheid.


Delen
Afbeelding UTRECHT GENDER DIVERS WON DE PRIJS IN 2015

Corporate identity by Skochi Design | Webdevelopment by Ragfijn Webservice Powered by AccesSite CMS © 2018